Centrul Local Tîrgu-Mureș

Centrul local Tîrgu-Mureş a fost unul din primele reînfiinţate în 1990. Anul trecut (2015) am sărbătorit 25 de ani de existență a cercetășiei în Tîrgu-Mureș, după revoluție.

Numărăm în prezent peste 171 de membri de membri cu o vechime cuprinsă între 16 ani şi câteva luni. 

Organizaţia se adresează copiilor şi tinerilor cu vârste începd de la 5 ani, cu programe şi obiective educative adaptate pentru fiecare grupă de vârstă.

Cercetaşii României sunt împărţiţi în patru ramuri de vârstă:

  •   5 -   7 ani – lupişori,
  •   7 - 10 ani - lupișori,        
  • 11 - 14 ani - temerari,
  • 15 - 18 ani - exploratori,
  • 18 - 24 ani - seniori.

Tinerii adulţi care ajută voluntari în tot acest proces educativ, prin organizarea de activităţi, programe şi lucreaza direct cu copiii, conform statutului ONCR poartă numele de lideri. Aşadar cercetăşia este dechisă tuturor, indiferent de vârstă.
În Tîrgu-Mureș avem în momentul de față minim un grup din fiecare din ramurile de vârstă enumerate mai sus. Deși ne dorim să creștem numărul de membri, asaltații fiind de cereri pentru înscriere, în mod special din partea părinților pentru ramura de vârstă 5-10 ani, momentan nu putem face asta, limitații fiind de numărul voluntarilor adulți care se impolică în gândirea și coordonarea ctivităților educative, cât și a unui spațiu adecvat de întâlniri.