consultare strategie ONCR 2023

sursă foto: facebook Andrei AvramDupă ce în urmă cu un an conducerea Organizației Naționale Cercetașii României s-a schimbat, este timpul să creionăm direcțiile strategice și viziunea pentru anul 2023 pentru mișcarea cercetășească din România.

Împreună, colegii din Consiliu Director și Comitetul Executiv lucreză în această perioadă la definitivarea proiectelor strategice care să răspundă direcțiilor strategice stabilite în conformitate cu nevoile identificate de Centrele Locale. Pentru un proces cât mai transparent, care încurajează participarea activă a cercetașilor, se realizează întâlniri consultative in 4 orașe din România.

O astfel de întâlnire a avut loc duminică 20 martie, la Cluj-Napoca, unde am fost prezenți și noi, cercetașii tîrgumureșeni, reprezentații fiind de, Violeta Popșor, în calitate de președinte a filialei.

Într-o atmosferă destinsă, au avut loc discuții pe baza draftului de strategie și s-au căutat direcții de dezvoltare pentru soluționarea dificultăților cu care ne confruntăm la nivel local și național. A fost o activitate productivă, cu multe idei bune, care ne-a insuflat determinare în viitorul pentru care lucrăm.

Rezultatele acestor consultări, vor fi validate în cadrul Adunării Generale Naționale, care va avea loc luna viitoare, moment în care ne vom asuma cu toții direcția în care cercetășia din România se va îndrepta.