Exploratorii pe vârful Piatra Mică

Vineri, 19.02.2016, autogara Siletina era plină de eXploratori tîrgumureșeni nerăbdători să plece în Piatra Craiului, pentru mulţi fiind prima lor ieșire alături de Centrul Local.

După 4 ore de drum, eXploratorii au ajuns în Braşov, de acolo urcându-se în trenul spre Zărneşti. Odată ajunşi la cabana Gura Râului, cercetaşii au mâncat şi au început activităţile. Deoarece cadrul simbolic al ieşirii a fost inspirat din serialul Game of Thrones, fiecărei patrule i-a fost atribuit un simbol şi un nume al unei „case”.

Prima probă la care am fost supuşi a fost proba în care a trebuit să construim cel mai înalt turn, folosindu-ne doar de obiectele pe care le aveam la noi. Apoi, după o repriză de Jungle Speed, a urmat o chitareală, iar ora stingerii a fost 00:00.

Inviorarea de dimineata la cabana Gura RauluiA doua zi, deşteptarea s-a dat la ora 08:00. Primul lucru pe care l-am făcut a fost înviorarea de dimineaţă. Ghiftuiți după un mic dejun copios cu pateu şi supă la plic, am pornit în cucerirea vârfului Piatra Mică.

La prima oprire pe care am făcut-o am primit a doua probă, care a constat în evitarea  cuvintelor „Da” şi „Nu”, fiind o provocare destul de dificilă pentru noi. Evident, aceasta nu a fost singura provocare pe ziua de azi. Cea mai mare provocare a fost parcurgerea traseului (Fântâna lui Botorog - Poiana Zănoaga - Cabana Curmătura - vârful Piatra Mică), care a fost solicitant.

La un moment dat am pierdut traseul, mulțumită unui eXporator care a greşit marcajul, dar ne-am întors repede la traseul nostru.

Fiind înfometaţi am făcut o scurtă pauză de masă, de îndată ce am ajuns la cabana Curmătura. În acest timp am admirat peisajul şi dulăii cabanei, care erau foarte mari. Bineînțeles că și ei ne-au admirat cu „poftă” de joacă, dar mai ales pe liderul nostru, Radu, faţă de care aveau o simpatie aparte.

Spre varful Piatra MicaTrecând prin păduri umbroase şi alunecoase datorită gheţii, am urcat spre crestele înzăpezite, văzând peisaje nemaipomenite, căţărându-ne pe lanţuri, pe stânci abrupte, plini de emoţie şi dornici de a cuceri vârful Piatra Mică, ceea ce am și reuşit.

La fel ca şi data trecută, cei mai buni prieteni ai noştri au fost jnepenii, care ne-au fost alături, cu ajutorul cărora am reuşit să coborâm şi să urcăm mult mai uşor.

Tot coborând, ne-a prins și întunericul pentru că am mai facut pauze. Deşi s-a întunecat înainte ca noi să ieşim din pădure, ne-am încadrat în timpul calculat. Astfel, întunericul nu ne-a luat prin surprindere, ne-am scos frontalele din rucsaci şi ne-am continuat puţinul drum pe care îl mai aveam de parcurs.

Ajunşi la cabană am avut timp fiecare să facem un duş, după care am mâncat. Apoi s-a anunţat „casa” câştigătoare pentru proba la care fusesem supuşi pe întreg parcursul zilei. Pe seară a urmat din nou o chităreală, acesta fiind momentul în care Laurenţiu ne-a demonstrat talentul său (mai mult sau mai puţin ascuns) de a bate ritmul într-o masă răsturnată. La ora 00:00 a urmat, evident, stingerea.

Aproape de ora 1:00, când eram şi noi pe punctul de a adormi, toată lumea a fost anunţată că trebuie să  iasă afară. Ei bine, aproape toată lumea. Noi cei din camera 18 am fost anunţaţi că mai este o ultimă probă de care trebuie să trecem, aşa că am rezolvat cerinţa, aflând apoi că eu urma, de fapt, să îmi primesc eşarfa.

În dimineaţa celei de-a treia zi deşteptarea s-a dat la ora 9:00. La fel ca şi sâmbătă, ne-am început ziua printr-o înviorarare. A urmat micul dejun copios, foarte asemănător cu cel din ziua precedentă. După ce am terminat de mâncat, am avut la dispoziţie 1:30 h pentru a scrie împreună jurnalul ieşirii. Astfel, un grup de câteva persoane s-a pus pe treaba, urmând ca, cineva să termine, ulterior, de consemnat ultimele rânduri din jurnal.

Capture the FlagA urmat apoi jocul „Capture the Flag”, joc fenomenal, în care ne-am amuzat copios pe seama căzăturilor noastre, dar unde ne-am concentrat totodată în a face strategii care să ne ajute să luăm steagurile de la echipele adverse. Apoi, am avut puţin timp la dispoziţie să ne facem bagajul şi să facem curat în camere.

A urmat anunţarea patrulei câştigătoare şi, pentru că era egalitate între două dintre patrule, amândouă au fost supuse unei probe finale care a constat în rezolvarea unei enigme. Proba a fost câştigată de patrula Libra, care reprezanta „casa” Targaryen. Marele premiu a fost simbolul tronului și un pachet de biscuiţi.

Înainte de a pleca am fost sfătuiţi să mâncăm ceva, pentru a nu ni se face foame până ajungem în Braşov. Şi aşa am pornit la drum, spre casă.

În autogara din Braşov toată lumea şi-a cumpărat câte ceva de mâncat.

Din Brasov am avut parte de un minunat „maxi-taxi” în locul autocarului la care ne aşteptam. Aici a trebuit să ne înghesuim bagajele pe scări, iar pe noi pe scaune.

Am ajuns acasă destul de obosiţi, dar ieşirea a fost foarte frumoasă, şi... o aşteptăm cu nerăbdare pe următoarea.

 

Mai multe poze AICI.

scris de Alina Poponuț (explorator în cadrul unității Onix)

Exploratori tirgumureseni in drum spre cabana Curmatura