Jurnalul București Quest 2016

Vineri, vreme însorită, 9:30 dimineața, după ce am ajuns toți în autogară, am pornit în lunga noastră călătorie către capitală.

Din Brașov spre București aproape toți am dormit câte puțin. Odată ajunși la sala de sport a Colegiului Național Ion Neculce, ne-am amplasat sacii de dormit și, pentru că am avut suficient In drum spre Bucurestitimp liber, am pornit la "explorare" ajungând până în parcul Herăstrau. La ora 20:30 ne-am întors punctual pentru deschiderea BQ-ului. Strigătul "Forța Mureș” a răsunat din nou sub privirile celor 180 de participanți.

Sâmbată dimineața ora 7:00 a fost sinonimă cu "deșteptarea", după care a umat o repriză scurtă de înviorare. La 9:00 fix a început primul atelier, până atunci am mâncat și a ajuns și Denisa, după un lung drum cu trenul de noapte. Ateliere diverse, precum fabrica de imagine, trocul urban sau jocurile copilăriei, au ocupat timpul până la ora 12:00, iar pauza de masă am petrecut-o în parcul Kiseleff, unde jumătate dintre noi am lenevit în hamace. Ceilalți au plecat să închirieze biciclete, dar au ajuns până la urmă să facă geocaching.

A doua sesiune de ateliere a încheiat programul oficial al zilei, oferindu-ne șansa de a hoinări din nou la pas prin București. Bineînțeles că nu am putut să nu observăm cât de mult se încalcă regulile în traficul din capitală, dar asta este o altă poveste.

Duminică este ziua adevărului, ziua questului, ziua cea mare, care s-a dovedit a fi una nu tocmai ușoară. Quest-ul a durat 8-9 ore, iar ploaia de la ora 14:00 a început în forță și nu s-a mai oprit. BQ 2016Pe lângă distracția acumulată la cele 14 probe primite de la cele 14 checkpoint-uri, s-a strâns și oboseala și durerea de picioare și... apa în papuci. Cu alte cuvinte, Bucureștiul ne-a udat leoarcă! Totuși, la festivitatea de închidere a BQ-ului a plouat cu premii. „Animaluțele radioactive” (patrula Alinei) a câștigat locul 2 pentru explorarea Bucureștiului, iar „Țestoaaaaseeeleee Aaatoooooomiiice” (patrula lui Petru) a urcat pe locul 1, în ropote de aplauze.  După festivitate, aproape toți am mers la o pizza, în ciuda ploii mărunte care a continuat să ude capitala.

Luni dimineața am avut parte de o trezire mai specială...  Laura, the mastermind of BQ 2016, ne-a anunțat că într-o oră trebuie să eliberăm sala. Astfel, nu am putut să mai profităm de o oră în plus de somn. Am împachetat rapid, ne-am luat rămas bun de la (noii) prieteni și am pornit spre gară, lăsând în urmă sala de sport care ne-a fost "casă" pentru patru zile.

Până să sosească trenul, am invadat McDonald’s-ul din Gara de Nord, unde am înșirat pe mese variate sortimente de mâncare (scoase de prin rucsaci, desigur). Drumul spre casă a fost mai animat datorită nepoțicei în vârstă de 4 ani a Ioanei, care a reușit într-un final să adoarmă.

Ca și prim eveniment național la care am participat alături de cercetași, pot spune că am rămas plăcut surprinsă și că a fost o experiență de neuitat.

Mai multe poze AICI.

scris de: Alina Popnuț, Diana Secară, Radu Ioanițescu

Patrula "Libra" din Centrul Local Tîrgu Mureș a participat la BQ 2016