Exploratorii pe vârful Toaca

Exploratorii tirgumureseni pe varful Toaca, Muntii CeahlauVineri, 31 martie 2017, la ora 14:00, în autogara Voiajor, eram adunați 9 eXploratori împreună cu Mircea, liderul nostru, și Darius, liderul nostru asistent. După un drum de aproximativ 4 ore cu autocarul am ajuns la Durău, la intrarea în Parcul Național Ceahlău. De acolo am luat-o prin pădure și după o drumeție de o oră am ajuns la minunata cabană Fântânele. După ce ne-am odihnit puțin, am început să povestim și am ajuns să discutăm anumite lucruri care ne apăsau sufletește. Deși a fost o discuție mai serioasă, atmosfera era prietenoasă și s-a lăsat ușor destinsă de diverse glume.

A doua zi, după o analiză a ritmului de mers a grupului, am decis să ne abatem de la planul inițial și să înnoptăm și sâmbătă tot la cabana Fântânele, mergând astfel doar până pe vârful Toaca și înapoi pe același traseu. Drumul până pe vârf a fost plăcut și vremea binevoitoare. Având norocul să prindem cer senin, de pe vârf am avut parte de o priveliște superbă. După ce am coborât de pe vârf, am prânzit la Cabana Dochia, unde ne-am reîntâlnit cu un cațel pe care îl cunoscusem la Fântânele. La întoarcere, drumul fiind la vale și acoperit cu gheață, mai mult am patinat decât am mers. Întorși la cabană, am mai jucat câteva jocuri după care ne-am relaxat și ne-am pus la somn.

Duminică, trezirea a fost dată la ora 5:30, iar la 6:45 deja porniserăm către Durău, de unde urma să luam un autocar la ora 8:00. În ciuda lipsei de somn (cauzată de colegii noștri petrecăreți de cabană), pașii ne erau energici, mai ales fiind acompaniați de diverse opere muzicale, de la Azur până la Macanache. În autocar a dominat somnul, iar odată ajunși în oraș s-a încheiat acest weekend minunat.

 

Mai multe poze AICI.

scris de Sophia Lazăr (explorator în cadrul unității Onix)

Exploratori tirgumureseni la cabana Fintinele din Muntii Ceahlau