Jurnalul București Quest 2017

Exploratorii tirgumureseni la Bucuresti Quest 2017Există un citat conform căruia nu contează unde te afli în viață, atâta timp cât ai persoanele potrivite alături de tine. Nu am fost niciodată atrasă în mod special de capitala țării noastre, să fiu sinceră, dar timp de 3 zile parcă a prins un alt farmec în ochii mei.

În weekendul 21-23 aprilie, eu, alături de alți 7 exploratori ai unității de exploratori Onix și un lider însoțitor din Centrul Local Tîrgu Mureș am participat la activitatea specifică Centrului Local "Dimăncescu" București, ajunsă deja tradiție, București Quest. Tema acestui an a fost foarte drăguță și inspirată: anii '60, totul transformându-se într-un "festival", ScoutStock. Mai mult decât atât, schimbarea apărută în programul tipic (o zi de ateliere, o zi de quest prin oraș) a fost elememtul de noutate de care era nevoie. Astfel, am avut ateliere în prima și a doua parte a zilei, iar între ele, am avut mici provocări de îndeplinit prin București. Personal, mi s-a părut că work-shopurile au fost bine-gândite și puse la punct și mă bucur că am avut parte de echipe implicate și interesate.

Îmi fusese dor de toată atmosfera și energia pozitivă care se adună de la atâția cercetași într-un singur loc. Ne-am jucat (am descoperit că "Peter și Wendy" nu e tocmai pentru mine), am cântat alături de trupa evenimentului, Bucuresti Quest 2017"Izoprenele", am dansat, am râs, ne-am făcut prieteni noi, ne-am reîntâlnit cu cei vechi, ne-am bucurat să o revedem pe Diana Cernat aka Did, am avut desigur discuții constructive, dar și în contradictoriu, și, per total, a fost o experiență foarte frumoasă de care o să îmi amintesc cu drag, mai ales fiind și primul meu BQ.

Cercetășia și cercetașii nu încetează să mă surprindă. Cu fiecare eveniment, camp sau activitate mă simt din ce în ce mai mândră că fac parte din această organizație, alături de atâția oameni frumoși, interesați și plini de energie. Iar ca să conclud o discuție începută în ultima noapte de BQ: totuși, simt că mă regăsesc și că fac parte din acest tot unitar, cu toate divergențele, îndoielile și problemele care ar exista.

scris de: Anca-Ana Sâmpetrean (explorator în cadrul unității Onix)