Deschiderea Anului Cercetășesc 2018 în Tîrgu Mureș

Centrul Local Tîrgu-Mureş, filială a Organizației Naționale Cercetașii României, vă invită la Deschiderea anului cercetășesc. Evenimentul, adresat în principal cercetașilor, prietenilor și familiilor acestora, dar și publicului larg, se va desfășura sâmbătă, 20 octombrie 2018, în Cetatea Medievală, între orele 12:00 - 18:30 şi va include o vânătoare de comori („Treasure Hunt”) interactivă, urmată de jocuri cercetășești și o sesiune de chităreală.

Această activitate reprezintă o oportunitate pentru cercetași de a dezvălui din tainele vieții cercetășești membrilor comunității locale, în speranța că aceștia din urmă vor adopta un stil de viață sustenabil și prietenos cu natura. Atitudinea incorectă a societății față de mediul înconjurător constituie una din problemele de actualitate asupra cărora cercetașii își vor concentra atenția, oferind soluții și un model de comportament adecvat.  

Totodată, ne propunem să valorificăm această oportunitate şi pentru atragerea de noi voluntari, de care centrul local are nevoie pentru îmbunătățirea programelor oferite tinerilor. Şi, de ce nu, este un excelent prilej pentru toți cercetașii de a împărtăși prietenilor experiențele de care s-au bucurat în taberele de pe parcursul verii.

Pe parcursul Treasure Hunt-ului, echipele participante vor fi supuse unei liste de provocări cu scopul ajutării comunității, în număr de 20 mai exact. Acestea vor fi atât amuzante cât și educative, captivând atenția atât a participanților, cât și a publicului.

Astfel, participanții - alături de cercetașii din toate ramurile de vârstă - se vor întâlni în Cetatea Medievală la ora 12:00 și vor fi împărțiți în echipe mixte (cercetași și membri ai comunității). De la orele 13:00, echipele se vor deplasa spre atelierele construite pe traseul Treasure Hunt-ului, urmând a se confrunta, timp de două-trei ore cu provocări: flashmob-uri, manniquin challenge, etc.

Pentru cei interesați să afle cu ce se ocupă cercetașii, organizatorii au pregătit o „Prezentare despre cercetășie” care va avea loc în Bastionul Blănarilor din Cetatea Medievală, la etajul al doilea, începând cu orele 16:00.

Formularele de înscriere în cercetășie sau pentru participarea la prezentarea sus-menționată, sunt disponibile atât pe pagina de Facebook a Centrului Local (https://www.facebook.com/scoutmures/) cât şi mai jos:

 

„Datorită activităților pe care patrula mea le-a susținut în cei șase ani de cercetășie, am devenit foarte receptivă la problemele legate de  relația om modern-mediu înconjurător, motiv pentru care am stabilit ca momentul ce marchează Deschiderea anului cercetășesc 2018-2019 să se axeze asupra comunității şi să aducă în prim-plan aceste chestiuni” precizează Andra Gabor, membră a patrulei de cercetașe „Dublu Vest”, implicată în organizarea evenimentului.

Evenimentul ,,Deschiderea anului cercetășesc” face parte din „programul Implicat în comunitate, desfășurat de Organizația Națională Cercetașii României și finanțat prin programul de granturi ,,Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun.”

Despre Organizația Națională Cercetașii României

Organizația Națională Cercetașii României (www.scout.ro) este cea mai veche mișcare educațională de tineret din România, cu aproximativ 5000 de membri activi în peste 80 de comunități locale. Cercetășia este un model educațional, de formare continuă, având ca scop dezvoltarea de indivizi responsabili și implicați în comunitățile din care fac parte.

Despre Lidl

„Lidl este o companie care acționează sustenabil în toate domeniile de activitate. Aceasta este metoda companiei de a își îndeplini promisiunea cu privire la calitate și, în același timp, de a asigura viitorul pentru Lidl și pentru societate. Compania se implică activ în soluționarea nevoilor din comunitățile din care face parte, în cadrul a 5 piloni principali: sortimentul de produse, mediul, societatea, angajații și partenerii de afaceri.”