Siguranța pe munte, iarna

În perioada 11-13 martie 2016, voluntari adulți, cercetași din Tîrgu Mureș și Miercurea Ciuc au participat la un curs de prim ajutor și salvare montană în condiții de iarnă,  la baza Salvamont Bâlea Lac. Mulțumim pe acestă cale colaboratorilor noștri din cadrul Serviciului Puiblic Județean Salvamont Sibiu, în mod special lui Adrian David, care ne-a lansat invitația și în acest an, după alte două ediții, foarte reușite.

După cele 3 zile "de primăvară", petrecute în inima munților Făgăraș, unde iarna este încă în drepturi depline și acoperă totul cu mantaua-i albă de peste un metru de zăpadă, am revenit cu zâmbetul pe buze și îmbogățiți de cunoștințe în ceea ce privește identificarea condițiilor ce pot duce la declanșarea unei avalanșe și rezpectiv acordarea primul ajutor în cazul persoanelor surprinse de aceasta.

Ne-am bucurat de asemenea de prezența și suportul reprezentanților companiei Renania, alături de care, începând din această iarnă am pornit o colaborare în ceea ce privește siguranța, fie ea fizică cât și emoțională, în cadrul activităților, la locul de muncă și de ce nu, în viața de zi cu zi. 

Vom reveni cu povestea detaliată a acestui weekend cât și cu un album de poze, cât de curând posibil. Fiți pe fază. ;)